Een hypotheek kiest u vaak als u een huis gaat kopen of een appartement. En als het mee zit een mooie bungalow of villa! Natuurlijk kijkt u ook naar uw hypotheek als u gaat verbouwen en in sommige gevallen ook tussendoor. Bijvoorbeeld als uw rentevaste periode afloopt of als u de mogelijkheden onderzoekt om lagere maandlasten te krijgen.
Vaak komt dan ook weer de vraag naar boven wat nu de beste hypotheek voor u is! Een heel erg algemeen antwoord is natuurlijk de hypotheek met de laagste maandlasten. Echter dit is natuurlijk niet altijd waar. De maandlasten van een hypotheek ziet u hoofdzakelijk op de korte termijn terwijl u ook aan de lange termijn moet denken.
Een goede hypotheek adviseur zal daarom eerst met u al uw wensen doornemen en de mogelijkheden doornemen van wat er allemaal mogelijk is. Wilt u in de toekomst een partner en kinderen? Of heeft u die al en wilt u bijvoorbeeld een eigen bedrijf starten of in de toekomst gaan emigreren? Dan zijn er meer zaken van belang dan alleen de laagste maandlasten. Het is dan van belang dat u ook snel uw lening kunt verhogen bij de bank om aan startkapitaal te komen. Of u heeft een hypotheek nodig waar u zonder enige kosten extra kunt aflossen.
Laat u daarom niet altijd leiden door de laagste maandlasten. Neem samen met een erkende hypotheek adviseur of een financieel planner de mogelijkheden door die van belang zijn voor u en uw toekomst.